Organizace svatby

18.09.2010 08:57

 

Organizace svatby

 

Rozhodli jste se vzít a to je pro vás jistě jedním z nejdůležitějších rozhodnutí ve vašich společných životech. Budete chystat svatbu. Čím teď začít a kolik to bude všechno stát?

 

Uspořádání svatby záleží na Vás. Každý z nás je jiný a proto dáváme přednost různým možnostem, co se týče třeba volby místa. Oddat vás mohou prakticky kdekoliv. To se týká rovněž finančních možností, do svatby můžete investovat opravdu pár korun, ale taky třeba milióny. Jistě máte o tomto dni již nějakou představu. Možná toužíte po nezapomenutelné svatbě, která se bude konat na zámku či hradě, možná si ji představujete jako zahradní slavnost, nebo vám bude vyhovovat prosté posezení v rodinném kruhu či jen s přáteli…Rozhodnete-li se pro jakoukoliv variantu, důležité je, aby jste měli vše dobře naplánováno, zařízeno a především propočítáno. Platí zde úměra, že čím pečlivěji se budete věnovat přípravám, tím méně nepříjemností vás pak bude čekat v samotný den svatby a to víc si tuto výjimečnou událost užijete. Nezapomeňte, že čím větší svatbu se rozhodnete uspořádat, tím více detailů si musíte promyslet. V radách, které vás čekají v dalších kapitolách, budeme vycházet z vaší hrubé představy, proto ze všeho nejdřív začněte právě tímto, vaší představou.

Začněte například odpověďmi na následující otázky:

  • Kde se toužíte vzít? (na úřadě či v kostele)

  • Kdy se chcete vzít? (které roční období či měsíc vám bude vyhovovat nejvíce)

  • Jak by měla vypadat vaše svatební hostina (kde se bude konat, v jakém stylu a pro kolik osob) a kolik jste ochotni do svatby investovat, zde máte dvě možnosti: stanovíte si určitý rozpočet a podle něj si budete svůj výjimečný den zařizovat nebo se budete držet své konktétní představy za každou cenu.