Svatební hry

18.09.2010 09:16

Svatební hry : 

 

Už jsme v plném proudu oslav. Pro zpestření je možno pro ženicha a nevěstu a také svatebčany uspořádat několik her.

 

Jako například :

 

 

Hádání nohy nevěsty

 

Následující úkol je pro ženicha. Ženich se odvede stranou a zavážou se mu oči. Potom se vybere několik žen včetně nevěsty a postaví se do řady. Ženichův úkol je podle hmatu poznat nevěstu podle nožky. Když k ženám postavíte tajně nějakého muže, je o zábavu postaráno.

 

Hádání zadku ženicha

Tento úkol je pro nevěstu. Nevěsta se odvede stranou a zavážou se jí oči. Poté se vybere pět mužů včetně ženicha a postaví se do řady. Pokud mají přítomní muži pásek, buď ho sundejte nebo navlékněte někomu jinému. Úkolem nevěsty je poznat ženicha podle zadku.

 

Hádání ženicha podle nosu

Tento úkol je opět pro nevěstu. Nevěsta se odvede stranou a zavážou se jí oči. Poté se vybere několik mužů včetně ženicha a postaví se do řady. Před ně se postaví velká plachta s otvory na nosy. Úkolem nevěsty je poznat ženicha podle nosu.

 

Sundávání podvazku

Nevěsta se posadí na židli a ženichovi se svážou ruce. Bez pomocí rukou musí ženich nevěstě sundat podvazek. Po úspěšném dokončení úkolu ho odhodí za sebe a kdo z přítomných mužů jej chytí, do roka se ožení.

 

Společné překonávání překážek

Nevěsta a ženich si obují po jedné brusli. Nohy se jim svážou dohromady a jejich úkolem je dostat se do vytyčeného cíle podle předem určené trasy. Cestou musí překonat různé překážky – mohou něco přeskakovat, podlézat, něco vypít, něco sníst. Můžete přidat i úkoly jako např. společné koupání dítěte ženichem, zatloukání hřebíku nevěstou, společné otevírání láhve vína apod.

 

Balónkový tanec

Dvojicím na tanečním parketu se přivážou ke kotníkům pánů nafouknuté balónky. Když začne hrát muzika, dámy se snaží propíchnout jiným tanečníkům balónky svými podpatky. Kterému páru balónek praskne, musí z kola ven. Vyhrává pár, kterému balónek zůstane celý.

 

Židlový tanec

Doprostřed parketu se dají židle. Musí jich být o jednu méně než je tanečníků. V párech se tančí kolem židlí, když přestane hudba hrát, musí si dámy sednout na židli. Ta, která zbyla vypadává společně se svým partnerem. Po každém kole se ubere jedna židle a tančí se dál. Je dobré střídat rytmy hudby. Nakonec zůstanou na parketu páry dva a vyhrává pár, který si sedne jako poslední.