Rozdělení rostlin podle elementů

03.07.2010 22:23

 

element dřeva- kapradina, hortenzie, vavřín, muškát, lichořeřišnice, balkónová růže, kolopejka, kroton, schefflera, filodendron, fíkus, klívie

element ohně -ibišek, zlatokvět, agáve, primulky, fuchsie, oleandr, tulipán, amarylis, anturie

element země -sněženka, vitálka, bungevilea, keříčková kopretina, vřesovec, dracéna, filodendron, ibišek, kapraď.

element kovu plamének - clematis, okrasné traviny, povíjnice, petrklíč, primulka, azalka, muškát okrasný listem, fíkus benjamina, brambořík, tychýnin jazyk

element vody- mochna, pomněnka, helxine, zimní fiala,pelargonie, levandule, kamélie, sloní noha, zelenec-pavouk, sleziník

"specialisté" pro více zón v bytě strelície, svlačec, pomerančovník, citroník, hrnková minirůže, orchidej


 

Fuchsie- pokud ji umístíme, tak abychom ji měli stále na očích, dodává mnoho energie. Vyrovnává emocionální napětí a vyrovnává náladu..

Azalka - je rostlina "zprostředkovatel". Působí harmonizačně na ostatní květiny i člověka Klívie - působí na nás inspirativně a dokáže i harmonizovat. Vhodná pro zónu rodiny a bohatství.

Oleandr - je rostlina "zprostředkovatel". Má harmonizující účinky, umí rozvinout silnou intuitivní komunikaci se svým pěstitelem. Pak kvete obzvlášť krásně. Pomáhá zahnat chmurné myšlenky a posiluje naději a důvěru.

Pomerančovník - posiluje a harmonizuje, jeho plody aktivují energii, mají očistný účinek. Rostlina posiluje imunitní systém.

Tulipán - přináší spirituální energii. Má aktivující účinek a pohlcuje negativní energii. Ideální rostlina pro oblast slávy, neumísťovat do centra a zóny kariéry.

Schefflera - působí především jako posilující prvek, ideální pro zónu rodiny a bohatství.

Filodendron -působí jako harmonická posila, má velmi inspirativní vliv především na ženy.

Kroton - může vyvolat, či podpořit impuls lásky, popřípadě již existující cit zesílit. Ideální pro zónu rodiny a bohatství, vhodný i pro ostatní.

Kapradina - její energie působí povzbudivě a inspirativně. Ideální pro zónu bohatství a rodiny. Není vhodná pro zónu vědění a kariéry.

Ibišek - obzvláště žlutá odrůda působí posilující, harmonizující a inspirující energií. Ideální pro zónu pracovní, vhodná i pro ostatní.

Primulka - je rostlina "zprostředkovatel". Má bohatou škálu barev a každá z nich dává s rozdílnou intenzitou do pohybu léčivé impulsy - ty poté harmonizují city. 4clověkse díky tomu mění k lepšímu. Barvu vybírejte intuitivně..

Hrnkový vřesovec - působí na lidi o okolní květiny silně harmonicky, šíří kolem sebe duchovní léčivé účinky, pomáhá při smutku. Ideální pro zónu partnerství, vědění, nikoliv pro kariéru.

Fikus benjamina - je rostlina "zprostředkovatel". Pomáhá řešit problémy a zmírňovat smutek. Ideální pro zónu dětí, přátelství ne pro kariéru.